Help:Превод

From Wikispecies
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Help:Translation and the translation is 80% complete.
Outdated translations are marked like this.

Имајте предвид дека настојуваме Викивидовите да бидат што повеќе јазично неутрални. Сепак, на нив имаме додаток за преведување, и добредојдени сте да ги преведете страниците со помош и напатствија.

Достапни се сите страници во следниве именски простори:

 • Викивидови (Wikispecies)
 • Помош: (Help)
 • МедијаВики: (MediaWiki)
 • Шаблон: (Template)

Even though it's common orthography in some languages – notably French – please be aware that for MediaWiki technical reasons, there can never be a blank space between the namespace designation and the colon. Hence MediaWiki will always use Help: and not Help :.

Како да помогнете

 • Можете да помогнете означувајќи страници за превод. Упатство за ова ќе најдете тука. Преводните администратори ќе овозможат превод на страницата.
 • Можете да преведувате содржини и секаде кајшто ќе видите Преведете ја страницава во најгорниот дел, или на страниците Special:Translate и Special:PageTranslation.
 • Можете да ги ставите и сите врски што се однесуваат на страниците со именските простори над Special:MyLanguage/. Врската ќе го префрли корисникот на верзија на страницата на неговиот јазик.
  Пример: Заменете го [[Wikispecies:Policy|Правила]] со [[Special:MyLanguage/Wikispecies:Policy|Правила]].
  Во овој случај [[Wikispecies:Policy]] ставете | и нешто вака: [[Special:MyLanguage/Wikispecies:Policy|Викивидиви:Правила]].
 • Посетете ја „Викивидови:Јазично прилагодување“ за да помогнете со преводот на посредникот за поединечни поими на највеќето наши статии.
 • Ако го владеете викикодот на напредно ниво, би ве замолиле да го создадете.
 • Questions? Please use the Translation Administrators' Noticeboard.