Главна страница

From Wikispecies
Jump to navigation Jump to search
Asilidae by kadavoor.jpg Heliconia angusta (BG Zurich)-02.JPG Balistapus undulatus (Nausicaä).jpg Black-headed Gull - St James 27s Park 2C London - Nov 2006 edit2.jpg
Michotamia aurata Heliconia angusta Balistapus undulatus Chroicocephalus ridibundus
Western Serengeti 2012 06 03 3630 (7557828010).jpg Phyllidia varicosa (19024673502).jpg Pelomyxa palustris.jpg AgamaSinaita01 ST 10.jpg
Aepyceros melampus Phyllidia varicosa Pelomyxa palustris Pseudotrapelus sinaitus

Добре дојдовте на Викивидовите— слободен именик на живиот свет!

WikiSpecies.svg

Викивидови е отворен и слободен именик на видовите во природата. Ги опфаќа животините, растителен свет, габи, бактерии, археобактерии, протисти и сите други облици на живот. Веќе имаме 804.338 статии.

Викивидовите се бесплатни и слободни бидејќи животот е општо добро!

Таксопреглед
Morpho menelaus.png

Викивидови на други јазици

Викивидови е проект на непрофитната Фондација Викимедија, која управува и со неколку други повеќејазични, слободни и непрофитни проекти:

Мета
Координација на сите Викимедиини проекти
Википедија
Слободна енциклопедија
Ризница
Заедничко складиште на мултимедијални содржини
Викикниги
Слободни книги и прирачници
Викицитат
Збирка на цитати
Викиречник
Речник и лексикон
Викиизвор
Слободна библиотека
Викивести
Вести
Викиуниверзитет
Материјали за учење