Wikispecies:Projekt Wikidata

From Wikispecies
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Wikispecies:Project Wikidata and the translation is 95% complete.
Outdated translations are marked like this.

Välkommen till Projekt Wikidata, ett projekt inom Wikispecies projekt. Den här sidan finns för intressenter för integreringen av Wikispecies med Wikidata.

Om du vill följa diskussionerna här och bli meddelad när sidan ändras, var god lägg till sidan i din bevakningslista så kommer du varje gång du loggar in kunna se ändringarna i din bevakningslista.

Vad är Wikidata?

Wikidata är ett Wikimedia-projekt för att skapa en öppen och sammanhängande databas. Det är för datafiler som Wikimedia Commons är för mediefiler: den centraliserar tillgång och hantering av strukturerad data, som interwikireferenser, externa identifierare och statistisk information. Wikidata innehåller data och etiketter på alla språk som stöds av Wikimedia.

Mål

Att diskutera integrationen av Wikispecies med Wikidata och fungera som en samarbetsplattform tillsammans med Wikidata:Wikispecies.

Aktuell status

Alltsedan oktober 2015 har Wikispecies använt Wikidata för att:

Och, kanske, för mallar för journalartiklar.

Användbart skript

Användarskriptet på d:User:Yair rand/WikidataInfo.js kommer skriva in en länk till motsvarande Wikidata-objekt, under en sidtitel på Wikispecies, eller skapa en länk för att skapa en om det ännu inte finns någon. I det förstnämnda fallet komer de också lägga till etikett och alias på ditt inställda språk.

Lägg helt enkelt till koden:

mw.loader.load("//www.wikidata.org/w/index.php?title=User:Yair rand/WikidataInfo.js&action=raw&ctype=text/javascript"); // Backlink: [[d:User:Yair rand/WikidataInfo.js]]

till din common.js-sidaden här wikin; eller till meta:Special:Mypage/global.js (den sistnämnda kommer fungera på alla projekt)

Mallar

  • {{P}} – för att länka till Wikidata-egenskaper
  • {{Q}} – för att länka till Wikidata-objekt
  • {{Image}} – kommer infoga en bild från Wikidata om inget lokalt värde angetts
  • {{Authority control}} – infogar identifierare från Wikidata

Vidare läsning

Deltagare