Wikispecies:Omaelämäkerta

From Wikispecies
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Wikispecies:Autobiography and the translation is 90% complete.
Outdated translations are marked like this.

Jos olet nimennyt taksonin, on todennäköistä että täällä on (jos ei ole niin ainakin pitäisi olla) Wikispecies-sivu sinusta, nimeämästäsi taksonista, ja muita sivuja julkaisemistasi artikkeleistasi. Voit katsoa esimerkkejä taksonien auktorit-luokasta ja lähdemallineiden luokasta. Olet tervetullut päivittämään tai korjaamaan itsestäsi kertovia sivuja. Vältäthän kuitenkin muokatessasi itsesi paisuttelua. Jos sinulle jää epävarma olo, voit kysyä apua Kahvihuoneesta.

Ymmärrä Wikispeciesiä

Toivomme että käytät Wikispeciesiä, ja jopa jäät ja autat meitä sen rakentamisessa. Voit aloittaa lukemalla Selaa Wikispecisiä-linkit etusivulta.

Wikimedia Foundationin käytännöt

9. huhtikuuta 2009 Wikimedia Foundationin johtokunta passed a resolution regarding Wikimedia's handling of material in biographies of living people (BLPs). It noted that there are problems with some BLPs being overly promotional in tone; or being vandalized, and containing errors and smears. The Foundation urges that special attention be paid to neutrality and verifiability regarding living people; that human dignity and personal privacy be taken into account, especially in articles of ephemeral or marginal interest; and that anyone who has a complaint about how they are described on the project's websites be treated with patience, kindness, and respect.

Voit tuoda esiin tällaisia huolenaiheita Kahvihuoneessa, Ylläpitäjien Ilmoitustaululla tai sinua huolettavan muokkauksen tehneen käyttäjän keskustelusivulla. Jos et ole vakuuttunut käyttäjien ja ylläpitäjien reaktioista ongelmiin elävien henkilöiden elämäkerralliseen materiaalin liittyen, voit ottaa suoraan yhteyttä Wikimedia Foundationiin.

Tunnisteet

We like to have a record of unique identifiers jotka voivat erottaa sinut muista samannimisistä henkilöistä. Niihin kuuluvat muun muassa VIAF, ISNI, ORCID, ResearcherID, Scopus ja Google Scholar. Voit lisätä niitä Wikidataan tai jättää huomautuksen Kahvihuoneeseen.

In particular, you may register for an ORCID iD; see ORCID in Wikipedia for details.

Wikispeciesin muokkaajat

Jos muokkaat Wikispeciesiä tai jotakin sen sisarprojektia, kuten Wikipediaa tai Wikidataa, suosittelemme että lisäät ORCID-tunnisteesi käyttäjäsivullesi kaikissa projektissa tämän ohjeiston mukaan.

Wikidata

Jos sinusta on sivu Wikispeciesissä, tulisi olla myös olemassa sinua käsittelevä kohde Wikidatassa, sisarprojektissamme, mikä sisältää statements that can be read by computers, as linked-, open-, data.

Valokuva

Olisi mukavaa panna esille valokuva sinusta. Sinun tulee vain ladata tänne kuvia joiden tekijänoikeuden omaat (yleensä sen saa mikäli on ottanut kuvan). Jos perheenjäsen, kollega tai ystävä otti sopivan kuvan, he voivat ladata sen. Luethan täältä ohjeen itseäsi esittävien kuvien lataamisesta.

Puheäänesi

Voit lausua nauhoituksen (tai useita, yhden jokaisella osaamallasi kielellä) puheäänestäsi, jotta ihmiset saavat tietää miltä kuulostat ja kuinka lausut nimesi. Lisätietoja löydät täältä.

Wikipedia-artikkeli sinusta

On olemassa yli 290 erikielistä Wikipedian versiota. Merkittävyyskriteerit sinne ovat yleensä tiukemmat kuin Wikispeciesissä. Olisi hyvä jos et loisi Wikipedia-artikkelia itsestäsi. Jos siellä on jo ennestään artikkeli sinusta yhdessä tai useammassa Wikipedian kieliversiossa, pidähän huolta että noudatat paikallisia käytäntöjä muokatessasi sitä.

Katso myös