Shortcuts: WS:A, WS:About
ויקימינים:אודות
ויקימינים – מה ולמה?
ביולוגים שמפרסמים טקסון חדש בדרך כלל מפרסמים זאת בעיתונים יעודיים, מה שמוביל לכמות אדירה של מידע שאף אחד לא סוקר. אפילו מומחים בתחומים מאוד מסויימים לא ישימו לב אם מידע ירשם פעמיים, שלושה ואף מספר רב יותר של פעמיים.
לפיכך, אין מידע על כמות המינים הידועים, ועד כמה מגוחך שזה נשמע. אנחנו לא מדברים על כל המינים שקיימים על כדור הארץ, אלא על מספר המינים הכללי שכבר תוארו בפרסום מדעי.
אף אחד לא יודע כמה יש. מומחה 'א' יכול לחשוב שיש 17,000 תולעי־פרקים ידועים, אך מומחה 'ב' מאמין שיש כ־20,000 ידועים. זה נגרם בגלל שאין תהליך רישום מרוכז ואין בסיס נתונים או תיקיית קישורים שמאפשרת חיפוש מידע על המצב הקיים של הידע על מינים מסויימים. מצב זה ניתן לתמצת במשפט: בסיס נתונים מרכזי ונרחב עבור קטסונומיה הוא צורך דחוף.
Vision
וזה בדיוק מה שויקימינים אמור להיות: בסיס נתונים פתוח ונרחב עבור מדענים ולא־מדענים כדי לשקף את מגוון החיים על כדור הארץ. בגלל שהחיים הם נחלת הכלל!
יש מספר גדול של פרויקטי מדע ממומנים, שלכולם מטרה פחות או יותר זהה. דוגמאות לכך כוללים את Catalogue of Life, EoL, ועוד ועוד. הבעיה העיקרית עם הפרויקטים האלה הוא שהם לא פתוחים לעריכה ולכן הם כוללים כמות מסויימת של טעויות נעולות שקשה לתקן...
איף אפשר לתרום לויקימינים?
אם ברצונכם להוסיף מידע לוויקימיניםף אבל אתם לא יודעים איך, ראו את הפסקה המתאימה בHelp:תוכן היכן שמוסבר איך פשוט להוסיף מידע לוויקימינים.
יש לכם שאלות בנוגע למדיניות בוויקימינים? ראו ויקימינים:כתב זכויות שמסביר קצת יותר על מה מדובר.