Shortcut: WS:NOT

Wikispecies:Allò que la Wikispecies no és

From Wikispecies
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Wikispecies:What Wikispecies is not and the translation is 75% complete.
Outdated translations are marked like this.

Wikispecies és un directori d'espècies en línia i ha de ser tractat com a tal. Hi ha certes coses que no corresponen amb Wikispecies:

  • Wikispecies no són paràgrafs d'informació sobre espècies. Els textos llargs en prosa són propis d'un idioma i conduirien incorrectament a la impressió que Wikispecies és una bifurcació (fork) de Wikipedia, una cosa que no és.
  • Wikispecies no és de paper. No hi ha límits de mida.
  • Wikispecies no és una enciclopèdia general. Per exemple, Wikispecies enumera alguns dels dipòsits que conserven el material tipus d'importància taxonòmica, com els holotips. Tot i que aquests dipòsits són moltes vegades mantinguts en universitats i museus, Wikispecies no tenen cap pàgina sobre propis universitats o museus, ja que aquestes institucions no tenen cap importància en termes de sistemàtica de tàxons. Per obtenir informació sobre ells utilitzi la Viquipèdia en el seu lloc.
  • No allotgeu teu propi lloc web en Wikispecies.
  • Wikispecies no és un repositori d'imatges. Mentre que les imatges d'una espècie poden millorar un article, no han de ser l'única cosa en aquesta pàgina i no han de ser art abstracte. Per exemple, no utilitzis restauracions artístiques de formes de vida prehistòriques com dinosaures o plantes prehistòriques, ja que són rarament exactes pel que fa a la realitat. En el seu lloc, es recomana usar en Wikispecies il·lustracions científiques i fotografies clares dels organismes. Si realment vols pujar una imatge, utilitza Commons en lloc de Wikispecies —més persones poden fer servir la imatge si està allà—.
  • Wikispecies no és un repositori d'enllaços. L'ús excessiu dels enllaços a altres llocs poden ser considerats autopromoció o spam; els enllaços seran eliminats.