Shortcut: WS:NOT

Wikispecies:Wat Wikispecies niet is

From Wikispecies
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Wikispecies:What Wikispecies is not and the translation is 75% complete.
Outdated translations are marked like this.

Wikispecies is een online soortengids en moet als dusdanig behandeld worden. Er zijn bepaalde dingen die Wikispecies niet is:

  • Wikispecies is geen paragrafen met informatie over soorten. Blokken prozatekst zijn taalspecifiek en zouden tot de verkeerde indruk leiden dat Wikispecies een afgeleide van Wikipedia is.
  • Wikispecies is geen papier. Er staan geen beperkingen op het volume.
  • Wikispecies is geen algemene encyclopedie. Gebruik Wikipedia in de plaats. Wikispecies is een database voor taxonomische belangen. Deze database wordt vaak bijgehouden door universiteiten en musea. Hoewel Wikispecies dit wel gebruikt, bevat het geen pagina's over de universiteiten en musea zelf. Voor meer informatie over de universiteiten en musea bestaat er al Wikipedia.
  • Host je eigen website niet op Wikispecies.
  • Wikispecies is geen archief voor afbeeldingen. Hoewel afbeeldingen een artikel kunnen verrijken, mogen ze niet het enige ding op de pagina zijn en mogen ze geen abstracte kunst zijn. Veel afbeeldingen van uitgestorven diersoorten zijn nooit 100% accuraat. Om toch de correctheid te kunnen waarborgen zijn alleen wetenschappelijke illustraties en duidelijke foto's van de organismen geschikt voor Wikispecies. Als je echt je afbeelding ergens wil uploaden, gebruik dan Commons eerder dan Wikispecies — als de afbeelding zich daar bevindt, kunnen meer mensen er gebruik van maken.
  • Wikispecies is geen database voor links. Buitensporig gebruik van links naar andere sites kunnen als promotie of adverteren worden aangezien en om die reden mogelijk verwijderd worden.