Wikispecies:Transwiki importers

From Wikispecies
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Wikispecies:Transwiki importers and the translation is 75% complete.

Vad är en transwiki-importör?

Enkelt uttryckt är en importör en användare med importrättigheter.

På Wikimedias olika wikier finns det två typer av importörer:

Import är en funktion som sällan behövs. Till exempel är den inte nödvändig för att efterleva copyright-bestämmelser enligt CC-BY-SA, se användarvilkoren.

Dessa båda användargrupper är aktiverade på alla wikier,[2] men kan endast tilldelas av stewards efter en begäran på meta:Steward requests/Permissions (särskilt import-rättigheten, vilken inkluderar "importupload"-rättigheten, som kan vara särskilt farlig) och endast på tillfällig basis för en specifik uppgift, försåvida inte wiki-projektet har en lokal policy som medger att importrättigheter kan tilldelas permanent.

List of transwiki importers

Currently all of Wikispecies' administrators have transwiki importer rights, but 0 other Wikispecies users do. A current list of non-admin transwiki importers can be found at Special:ListUsers/transwiki. (No users, including the administrators, have importer rights.)

See also

Notes

  1. Utöver transwiki-import tilldelas "import"-användarrättighet som standard till administratörer på alla Mediawiki-projekt.
  2. Transwiki import kan dock behöva att man begär ändringar i wikins konfiguration för att möjliggöra import från den wiki du är intresserad av (importer av källkod).