Wikispecies:Transwiki-importeerders

From Wikispecies
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Wikispecies:Transwiki importers and the translation is 75% complete.

Wat is een transwiki-importeerder?

Kort gezegd is een transwiki-importeerder een gebruiker met transwiki-importeerrechten.

Op de wiki's van Wikimedia zijn er twee soorten importeerders:

  • transwiki-importeerders kunnen alleen een transwiki-import uitvoeren (toelating: import)[1]
  • importeerders kunnen zowel een transwiki-import als een upload-import uitvoeren (toelatingen: import en importupload).

De importeerfunctie is slechts zelden nodig. Ze is bijvoorbeeld niet nodig om aan de CC-BY-SA-licentie te voldoen (zie de Gebruiksvoorwaarden).

Deze statussen zijn op alle wiki's beschikbaar, [2] maar ze kunnen alleen door stewards toegekend worden na een verzoek op Steward requests/Permissions (in het bijzonder de import-status, die het recht importupload bevat, een recht dat bijzonder riskant is) en alleen op een tijdelijke basis voor een specifieke opdracht, tenzij het project een lokaal procedé en beleid heeft om permanente importeerrechten toe te kennen.

List of transwiki importers

Currently all of Wikispecies' administrators have transwiki importer rights, but 0 other Wikispecies users do. A current list of non-admin transwiki importers can be found at Special:ListUsers/transwiki. (No users, including the administrators, have importer rights.)

See also

Notes

  1. Naast de transwiki-importeerders krijgen ook moderatoren op alle Mediawiki-projecten (behalve afgesloten wiki's) het gebruikersrecht "import".
  2. Nochtans kan een transwiki-import het vereisen om wijzigingen in de configuratie van de wiki aan te vragen om een import uit de wiki waarin je geïnteresseerd bent (d.i. de importeerbron), mogelijk te maken.