Wikispecies:Kocsmafal

From Wikispecies
Jump to: navigation, search
Wikifajok Kocsmafal - Közösségi portál

Főlap · Helyesírás (új téma) · Hírek (új téma) · Műszaki (új téma)
Jogi (új téma) · Javaslatok (új téma) · Kezdőknek (új téma) · Egyéb (új téma) · Commons (képek) (új téma) · Összes

  • A Wikifajok Kocsmafalát használhatod kérdések feltevésére, viták folytatására a projekttel kapcsolatban; célja, hogy helyet biztosítson a Wikifajokban folyó munkával kapcsolatos magyar nyelvű megbeszélésekhez, véleményekhez.
  • Ne felejtsd el aláírni a hozzászólásodat (a ~~~~ jelek begépelésével, vagy a szerkesztőablak fölötti aláírás gomb használatával).
  • Új témát mindig a lap alján kezdj! Vagy használd a következő linket: Új téma indítása
  • Az angol nyelvű kocsmafalat itt találod meg: Wikispecies:Village Pump
  • Fontos:Ha a Wikipédiára hivatkozol, ne felejtsd el a kettőspontot a link előtt (:hu:), mert egyébként interwikiként lesz besorolva.
  • Ha instant válaszra van szükséged, és/vagy élőben szeretnél értekezni a többi szerkesztővel, lépj be a Wikipédia IRC-csatornájára!

GFDL 1.3[edit]

November 3-án az FSF (Free Software Foundation, Inc.) közzétette a GFDL újabb verzióját [1]. Ezt a verziót közel egy éve erőlteti a Wikimédia Alapítvány annak érdekében, hogy a jelenleg GFDL alatti projektjei (köztük a Wikifajok) átválthassanak CC-BY-SA licencre. A két licenc között lényegét tekintve nincs különbség, mindkét licenc biztosítja az ilyen tartalmak szabad felhasználását azzal a korlátozással, hogy a szerzőjét (és forrását) meg kell jelölni, és a továbbiakban is (beleértve a származékos műveket is) ugyanilyen licenc alapján kell közzétenni. A különbség elsősorban a felhasználás formai és technikai részleteiben van, ebben a tekintetben a Creative Commons licencek sokkal kevesebb kötöttséget írnak elő, használatuk egyszerűbb. A GFDL 1.3 szerint a döntően közösségi együttműködéssel létrehozott GFDL alatt közzétett tartalmakat (ez a wikik leírása) 2009. augusztus 1-ig át lehet vinni CC-BY-SA alá. Ez csak azokra a tartalmakra vonatkozik, amiket ezek a wikik 2008. november 1. előtt vettek át wikin kívülről. Emiatt a licencváltás eldöntéséig nem vehetünk át külső forrásból semmilyen GFDL alatti szöveges tartalmat! Az eredeti tervek szerint az FSF egy olyan licencet adott volna ki, mely biztosítja a GFDL és a CC-BY-SA licencek közötti szabad átjárást, azonban ezt végül nem sikerült elérni. A licencváltás eldöntéséről az Alapítvány (megfelelő előkészítés után) hamarosan egy szavazást indít [2]. Samat 10:40, 6 November 2008 (UTC)

Segítség lapok[edit]

A segítség oldalakhoz hozzáadtam a képek irányelvei, szerzői nevek és taxonavigáció szekció részeket, aki jobban ért hozzá, nyugodtan átnézhetné. ~ Boro 09:00, 28 October 2009 (UTC)

magyar wikifajok[edit]

a kérésem rá induljon mán el nem sokára lécives aki látsa irjon lécives én 2014 október 4 én szeretném este 8 után valaki irjon mán