Shortcut: WS:KEYS

Wikifajok:Együttműködés a ZooKeys és PhytoKeys folyóiratokkal

From Wikispecies
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Wikispecies:Collaboration with ZooKeys and PhytoKeys and the translation is 100% complete.

2009. július 6-án, a Wikifajok elindított egy együttműködést a ZooKeys újsággal. Késő 2010-ben a PhytoKeys szintén csatlakozott az együttműködéshez. A ZooKeys és a PhytoKeys is ugyanahhoz a társasághoz tartozik, a Pensoft Publishers-hez. A ZooKeys és a PhytoKeys lektorált, nyílt hozzáférésű természettudományi lapok. A ZooKeys a rendszertanra, a törzsfejlődésre, a biogeográfiára és az állatok evolúciójára összpontosít, míg a PhytoKeys a szisztematikus botanikára fókuszál. Az többi folyóirattal ellentétben a ZooKeys és a PhytoKeys lapjai letölthetőek, nyomtathatóak és terjeszthetőek ingyen (HTML, XML és PDF formátumban).

Áttekintés

2009. július 9-étől kezdve, a ZooKeys-ben leírt fajok képei fel lettek töltve a Wikimédia Commons-ba, felhasználásra a Wikifajokhoz. A képek a ZooKeys lapjaiból lettek kimásolva vagy kivágva, néha kisebb retusálásokkal. Minden kép a ZooKeys-től van származtatva, a Creative Commons Attribution 3.0 licence alatt (CC-BY 3.0). Ha egyszer feltöltötték őket a Wikimédia Commons-ba, a képek a Kategória:Media from ZooKeys kategóriába kerülnek.

2010. november 1-jén elindult a PhytoKeys folyóirat. A testvérújságához, a ZooKeys-hez hasonlóan a PhytoKeys-ből hozott képek is CC-BY 3.0 licence alatt vannak. A képek a Kategória:Media from PhytoKeys-be kerültek.

Lépj kapcsolatba User:OhanaUnited-del, ha kérdésed van a képekhez kapcsolódóan (mint a szerző, forrás, hogy használjunk újra képeket, stb.) vagy a jövőbeli együttműködés gondoskodásáról.