Translations:Category:Categories/1/mk

From Wikispecies
Jump to navigation Jump to search

Добре дојдовте на врвниот степен во категорискиот чинослед на Викивидовите. Подолу ќе најдете описи на некои категории. Имајте на ум дека тука прикажаната категориска структура е многу послабо развиена од онаа, да речеме, на поголемите википедии. Ова вики е предвидено да се прелистува претежно преку главните таксонски страници (вид. Археи, Бактерии, Еукариоти и Вируси). Можете и да се послужите со пребарувањето за да најдете нешто што барате.

  • Категоријата „Викивидови“ и нејзините поткатегории опфаќаат страници вон главниот (таксонски) именски простор; тие се однесуваат на управувањето со Викивидовите и на соработката (вкл. кориснички јазици и наоѓалишта), правила, шаблони, авторски права на слики и тн.